Senatorul PSD Doina Federovici solicită ministrului agriculturii despăgubiri pentru fermierii botoșăneni

doina federoviciSenatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, i-a solicitat ministrului agriculturii și dezvoltări rurale, domnului Achim Irimescu, sprijin pentru diminuarea efectelor secetei din județul Botoșani. Această inițiativă vine în completarea interpelării adresate de parlamentarii PSD de Botoşani primului ministru Dacian Cioloş în care s-au solicitat fonduri pentru foraje de mare adâncime..

like facebookSenatorul botoșănean a prezentat situația dezastruoasă în care se află agricultura județului din cauza secetei, deopotrivă pedologice și hidrologice, precizând că peste 40% din suprafața județului este calamitată.

Pe fondul fenomenelor precizate mai sus, există la nivelul agricultorilor din Botoșani o stare generală de nemulțumire cu privire la pasivitatea cu care Executivul privește această situație drastică care se manifestă la nivelul întregului județ. Ne aflăm la mijlocul lunii septembrie, oamenii și-au vazut investițiile pârjolite efectiv de secetă și ni se adresează cu solicitări de sprijin nouă, parlamentarilor, în condițiile în care dumneavoastră, domnule ministru, ați fost mandatat de Parlament cu gestionarea agriculturii din România. Impasibilitatea cu care Guvernul din care faceți parte tratează acești oameni aflați la limita subzistenței atinge paroxismul iar revolta lor față de atitudinea domniilor voastre este una cât se poate de pertinentă.” a precizat senatorul Doina Federovici în solicitarea adresată ministrului agriculturii.

De asemenea, președintele PSD Botoșani a atras atenția asupra faptului că în anul 2015, pe fondul unei situații identice, Guvernul de la acea dată a răspuns cu promptitudine nevoilor stringente ale agricultorilor, alocând la rectificarea bugetară despăgubiri în cuantum de 640 de milioane de lei.

Senatorul Doina Federovici a atras atenția că mai multe UAT-uri din județul Botoșani au  solicitat declararea stării de alertă, menționând în final următoarele: „Vă rog, domnule ministru, să-mi comunicați care este motivaţia pentru care ministerul pe care îl conduceți întârzie absolut nejustificat să ia măsuri pentru diminuarea efectelor secetei din județul Botoșani și, în acest context, dacă agricultorilor le va fi acordată asistență financiară din partea Uniunii Europene sau a Guvernului în acest an, așa cum fostul Executiv a procedat anul trecut”, a mai spus Federovici.

Sursa: comunicat presa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *