Profesorii botoșăneni, îndemnați să participe în număr cât mai mare la concursul pentru directori: Este momentul pentru depolitizarea învățământului

directori scoliUn fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean îndeamnă profesorii botoșăneni, care sunt experți în management educațional, să se înscrie la concursul organizat de Ministerul Educației pentru funcțiile de director și director adjunct.

like facebookDaniel Botezatu a declarat că acest concurs, programat pentru luna octombrie, este cel mai transparent și corect concurs în învățământul preuniversitar de după Revoluție.

Există o teamă a multora de a participa la acest concurs. Am consultat metodologia și am constatat că sunt întrunite toate premizele pentru a fi cel mai transparent și corect concurs organizat în învățământul preuniversitar de după Revoluție. Folosesc acest prilej de a îndemna colegii mei, care sunt în experți în management educațional și care își doresc funcția de director, să participe la acest concurs acum. Să nu aștepte ca după alegeri un partid sau altul să-i numească în funcții. Dacă vor să fie directori, au acum posibilitatea să facă dovada abilităților manageriale, organizatorice. Componența comisiei asigură transparența concursului”, a menționat Botezatu.

El este convins că mulți dintre directorii în funcții, care sunt membri sau simpatizanți PSD, se ”vor da loviți, pentru că nu sunt bine pregătiți”.

Și președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, i-a îndemnat pe profesori să se înscrie în număr cât mai mare la concursul pentru directori. El spune că așa cum a fost întocmită metodologia pentru organizarea concursului este momentul pentru depolitizarea învățământului.

Cred că este un moment istoric ceea ce se întâmplă în momentul de față privind tot ce înseamnă documentație pentru organizarea concursului. Cred că nu ar trebui să ratăm acest moment și să depolitizăm învățământul. Știm foarte bine câtă putere are la nivel local un director de școală. Îndemn toate cadrele didactice, nu trebuie să fie membru al unui partid, să-și valorifice acum șansele, altfel vom discuta în permanență că școala este politizată: ori este a PNL, ori a PSD”, a menționat Flutur.

 

2 thoughts on “Profesorii botoșăneni, îndemnați să participe în număr cât mai mare la concursul pentru directori: Este momentul pentru depolitizarea învățământului

  1. Botezatu s-ar parea ca e superdesteptul invatamantului din Botosani.Mai nou citeste si gandurile profesorilor simpatizanti PSD,care nu vor partcipa la concursul pentru posturile de directori.O fi o BABA VANGA de Botosani si autoritatile nu stiu sa-i foloseasca abilitatile.Probabil nu-l baga in seama,stiind,ca atunci cand a fost INSPECTOR POLITIC,a facut „rahatul praf”, fara rasnita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *