Directorul medical al Spitalului Județean, despre cazul bebelușului mort: Nu este chiar atât de simplu: medicina nu înseamnă unu plus unu fac doi

protest-impotriva-medicilor-din-maternitatea-din-botosaniDirectorul medical al Spitalului Județean, Angela Țurcanu, a declarat, joi, după acuzele formulate de protestatari cu privire la neregulile de la Secția de Obstetrică și Ginecologie, că își exprimă compasiunea față de familia care și-a pierdut copilul imediat după naștere. Angela Țurcanu a spus că la nivelul Maternității s-a declanșat o anchetă internă și funcție de rezultate se vor lua și măsuri.

like facebookCa medic, ca părinte, pot să-mi exprim compasiunea față de familia Alexandrescu, care a trecut printr-un asemenea moment regretabil. Din punctul nostru de vedere, al spitalului, am demarat o anchetă administrativă care să stabilească cauzele decesului acestui copil, iar în paralel există și o expertiză medico-legală care se face de către Institutul Medico-Legal din Iași. Nu este chiar atât de simplu: medicina nu înseamnă unu plus unu fac doi. Este greu uneori să găsești cauzele decesului și după un examen extrem de amănunțit. În ceea ce privește tardivitatea privind rezultatele unor teste, vreau să spun că rezultatele microbiologice durează aproximativ trei zile până la identificarea unui germene”, a menționat directorul medical al Spitalului Județean.

În ceea ce privește acuzele aduse la adresa cadrelor medicale și a lipsei de comunicare, directorul medical și-a cerut scuze pentru lipsa de transparență a cadrelor medicale.

Noi vom avea o discuție în Consiliul medical cu toți cei implicați, după ce vom avea rezultatele anchetei administrative, pentru a vedea dacă există și o culpă medicală așa cum se acuză”, a adăugat Angela Țurcanu.

La protestul de joi s-a aflat printre oameni și managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai.

 

4 thoughts on “Directorul medical al Spitalului Județean, despre cazul bebelușului mort: Nu este chiar atât de simplu: medicina nu înseamnă unu plus unu fac doi

  1. Mai nesimtitilor, nu va e rusine obrazului? Nemernicilor, de cate ori au venit oameni acolo la urgente si voi beati cafele si va distrati pe seama pacientilor si ii luati in ras ,le puneti aparatul de tensiune si radeti pe seama lor ? De cate ori am fost acolo la judetean sau la maternitate de fiecare data faceati la fel . nu va e rusine ? Vrei bani si bani si un salariu de parlamentar si voi va bateti joc? Ca nu va ramane asa..daca e voi dezvalui tot si cu probe foto video..

  2. Medicii astia nu se mai satura odata de bani??????????? Cat va mai trebuie?????????va lipseste compasiunea si umanitatea…..va bateti joc de cea mai nobila meserie…..RUSINE……

  3. Nu dispare nesimtita asta cu raspunsurile ei tembele.Numai dupa bani umblati .Nici marii profesori universitari nu au nesimtirea si foamea voastra de bani .Tupeu mult si in rest nimic…

  4. d-na director,ati dat un raspuns ambiguu si de neimplicare, mai bine taceati! va mirati ca apar astfel de cazuri dramatice?dinpacate nu sunt sigulare,au fost si o sa fie tot mai multe[cauzele le cunoasteti dar le tineti sub tacere]spre disperarea populatiei,iar oportunismul si complicitatile dintre conducere,pers.medico sanitari,politicianismul,creaza un cadru nefiresc pt.tratarea si ingrijirea bolnavilor.Din aceste motive s-apierdut acest bebelus,septicemia neonatala cu debut intrapartun se datoreaza infectiei materne,nedepistate de obstetrician,pt ca e greu sa recoltezi o amniocultura!!!atunci de ce mai sunt protocoale medicale???sunt de acord ca asistenta la nastere in ROMANIA se face contra cost[cu complicitatea familiei}iar in ce priveste nasterea prin op.cezariana este o dementa nationala tolerata ministerul sanatatii,cu repercursiuni dramatice asupra sporului natural alpopulatiei!!!conducerea spitalului ESTE RESPONSABILA de aceastatragedie,pt.ca sunt deficiente grave de lucru pe toate compartimentele maternitatii,medicul epidemiolog e mai mult purtator de cuvant,circuitele nu se respecta,iarprogramul de vizita este o calamitate,contaminarea nou-nascutilor in maternitate.De cate victime va mai fi nevoie? dar sa stiti un adevar stimate viitoare mamici,coruperea doctorilor de la maternitate se face de catre d-voastra,de familiile d-voastra.Pana nu veti renunta sa platiti ac pesches in alb,situatia va ramane neschimbata,iar cei care vor plati,vor fi micutii vostri,cei mai vulnerabili!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *