FOTO! Protest în fața Consiliului Județean, după ce un bebeluș a murit la Maternitate: Ne nemulțumește ignoranța, nepăsarea și lăcomia cadrelor medicale

protest-in-fata-cj-impotriva-medicilor-din-maternitatea-botosaniPeste 50 de persoane au protestat, joi după-amiază, în Piaţa Revoluţiei, pentru a-şi exprima nemulțumirea față de neregulile din sistemul sanitar și de a susține familia Alexandrescu, a cărui copil a decedat în Maternitatea Botoșani.

like facebookProtestatarii au purtat ”pancarte” cu mesajele: ”Nepăsarea voastră este durerea noastră!”, ”Stop lipsei de informare a pacientelor din maternitatea Botoșani!”, ”Doctore, salvează-mi viața! Vreau la mama!”, ”Siguranță și profesionalism, asta așteptăm de la voi, doctorilor!”.

Lângă protestatari au venit și managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai, directorul medical, Angela Țurcanu, dar și vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, care a discutat cu câțiva dintre cei care au ieșit în stradă.

Ne nemulțumește modalitatea în care sunt tratate mămicile la Maternitatea Botoșani, ne nemulțumește ignoranța și nepăsarea cadrelor medicale, ne nemulțumește lăcomia cadrelor medicale, ne nemulțumește lipsa crasă de informare care se întâmplă în Maternitatea Botoșani. Acești părinți s-au trezit cu bebelușul lor mort și nici până în ziua de astăzi nu se cunoaște cauza morții. S-a făcut necropsie, medici care au văzut bebelușul și nu au putut să spună care este cauza decesului. Așa ceva este inadmisibil. Rezultatele la analize au venit după ce copilul a murit, laboratorul era închis în weekend. Sunt multe nereguli care s-au întâmplat acolo”, a declarat Monica Ali-Saleh, o prietenă a familiei Alexandrescu.

La protest au participat și părinții copilului,  Lucian și Otlia Alexandrescu, care au fost invitați de către conducerea spitalului și vicepreședintele CJ în sediul instituție, pentru a mai discuta asupra modului de derulare a anchetei.

Protestatarii au pornit apoi într-un marș până la Maternitatea Botoșani. Conducerea Spitalului Județean a declanșat o ancheta, iar cazul este şi în atenţia procurorilor, aceştia deschizând o anchetă pentru omor din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Citeşte şi Caz grav! Medicii de la Maternitatea din Botoșani acuzați de malpraxix, după moartea unui bebeluș

 

3 thoughts on “FOTO! Protest în fața Consiliului Județean, după ce un bebeluș a murit la Maternitate: Ne nemulțumește ignoranța, nepăsarea și lăcomia cadrelor medicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *