FOTO! Stradă blocată la Bazar pentru slujba de Înălțarea Sfintei Cruci. Sute de persoane au mers să ia aghiasmă

slujba-cruce-bazar2Calea Națională din municipiul Botoșani a fost blocată pe ambele sensuri, marți după-amiază, de Înălțarea Sfintei Cruci pentru a putea fi oficiată slujba dedicată acestei sărbători. La acțiunea religioasă din fața Bazarului Tati au participat sute de credincioși din municipiul Botoșani, slujba fiind oficiată de un sobor de preoți de la toate parohiile din oraș.

Oameni de toate vârstele au așteptat până la finalul slujbei, apoi au luat aghiasmă. Jandarmii au stat în mijlocul credincioșilor pentru a asigura ordinea la eveniment.

like facebookCrucea monumentală din fața bazarului este o copie la scară mărită a Crucii de pe Biserica „Sfântului Mormânt” din Ierusalim. Monumentul, înalt de 20 de metri și greu de aproape 100 de tone, este amplasat în intersecția Pod de Piatră și este placat cu titan depus în vid pe circa șaptezeci de mii de plăcuțe din ceramică. Tehnologia folosită la placarea crucii este asemănătoare cu cea utilizată de NASA la scutul termic al navetelor spațiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *