Lovitură pentru aleșii locali. Consilierii care fac parte din AGA nu vor mai fi remunerați

cj sergiu marian vazdoagaOperatorii economici la care statul și unitățile administrativ-teritoriale dețin direct sau indirect o participație unică sau majoritară nu mai pot acorda remunerații rerpezentanților în adunările generale ale acționarilor.

Guvernul a aprobat în acest sens o ordonanță de urgență care modifică și completează Ordonanța Guvernului 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct sau indirect o participție majoritară.

like facebookÎn OUG adoptată astăzi se mai precizează că statul și unitățile administrativ-teritoriale, în exercitarea calității de acționar la societățile la care dețin direct sau indirect o participație unică sau majoritată,  acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanților săi în adunările generale ale acționarilor acestor societăți.

La Botoșani intră sub incidența acestui act normativ societățile comerciale Nova Apaserv, Parcuri Industriale și Ecosal din subordinea Consiliului Județean, dar și Urban Serv, Locativa, Modern Calor sau Eltrans din subordinea Consiliului local al municipiului Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com