Jaf ca în filme! Un botoșănean a intrat cu mașina într-un magazin de electronice din Germania

landshut-parkUn botoșănean este autorul unui jaf produs după scenarii care bat filmele. Acesta a pătruns cu mașina într-un magazin de electronice din Germania, de unde a furat telefoane mobile de ultimă generație în valoare de peste 80.000 de euro.

Claudiu Ștefan Posteucă, din municipiul Dorohoi, a fost reținut, luni, pentru 24 de ore, în baza unui mandat emis de procurorii Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava la cererea autorităților judiciare germane.

Botoșăneanul este căutat de Poliția din Germania pentru săvârşirea infracțiunii de jaf organizat.

like facebookPotrivit anchetatorilor nemți, pe 23 octombrie 2015, Posteucă, împreună cu patru complici, au intrat cu forța în incinta spațiilor comerciale ale companiei „ Saturn & Hansa”.

Folosind un „plan criminal”, botoșăneanul și complicii săi au pătruns cu un automobil prin uşa de intrare închisă cu geamuri a centrului comercial Landshut Park şi ulterior prin uşa rulantă a companiei „Saturn & Hansa”. Astfel, cei cinci au intrat în magazinul de electronice, iar din zona de expoziție şi vânzare a telefoanelor mobile au furat în special smartphon- uri de ultimă generație marca Apple şi Samsung în valoare totală de 86.820 euro.

Jefuitorii au pus telefoanele în containere de deşeuri pentru grădină, pe care le-au adus în acest scop şi au părăsit magazinul în doar patru minute.

Pe lângă valoarea telefoanelor furate, românii au creat pagube de peste 36.000 de euro prin distrugerea ușilor complextului comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *