Liderii romilor, supărați că sunt băgați în aceeași oală romii liniștiți cu cei certați cu legea: Nu toți fac același lucru

sedinta-prefectura-romiReprezentanții romilor din Botoșani au cerut, miercuri, într-o ședință organizată la Prefectură cu reprezentanții Poliției, Jandarmerie, Poliției Locale, dar și cu autoritățile locale, să nu se mai generalizeze cazurile romilor care sunt certați cu legea. Aceștia au spus că dezordinea din Centrul vechi este provocată doar de unii romi și s-au arătat deranjați de faptul că în mass-media locală sunt prezentate doar cazurile negative din comunitățile rome, nu și cele pozitive. La discuțiile care au avut ca temă problematica romilor din Centrul Vechi și Parcul Tineretului a participat și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

sedinta-prefectura-romi-2Există o atitudine împotriva romilor, care sparg semințe, fac gălăgie, ascultă muzică. Nu știu că ar fi infracțiuni, dar contravenții da. Fiecare să fie sancționat individual și nu toți romii. Nu toți fac același lucru. Este ideea generalizării unui fenomen în care alimentăm opinia publică. Sunt comentarii cum că scoateți romii de acolo, că ați distrus centrul istoric. Avem contracte în marea majoritate, mulți sunt proprietari. Acele locuințe sunt locuite legal cu contracte de închiriere sau cumpărare. Sunt copii care într-adevăr nu au unde să se joace și sunt în mijlocul pietonalului, dar de aici până la a generaliza…”, a declarat Semiramida Balan, consilier pe problema romilor în cadrul Prefecturii Botoșani.

like facebookAcesta a atras atenția totodată partidelor politice să nu se folosească ”de acest segment” în campania electorală, întrucât ”nu cred că prinde foarte bine. Încercăm să conviețuim și se întâmplă un eveniment înainte de o campanie electorală”, a adăugat Semiramida Balan, care a spus că, potrivit unor zvonuri, primarul Cătălin Flutur ar fi fost cel care a comandat descinderile jandarmilor în centrul Vechi și Parcul Tineretului.

Primarul Cătălin Flutur i-a răspuns că el nu poate să dea dispoziții Jandarmeriei sau Politiei privind unele acțiuni, ci are doar o relație de colaborare cu aceste instituții. Edilul a spus că acțiunile întreprinse de oamenii legii în cele trei zone cu risc infracțional vor continua.

Asta vi se spune dvs. Că eu am pus jandarmii să vă bată, este problema dvs. Instituțiile abilitate au luat în vizor și în obiectiv cele trei zone cu risc infracțional și o să mergem și o să ducem acțiunea până la capăt”, a menționat Flutur.

Ședința a fost convocată de prefectul Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *