Lider de sindicat despre concursul pentru directorii de școli: Concursul va fi tot unul politic

liviu axinteSindicaliștii din învățământul botoșănean nu cred că va dispărea politicul din școli, chiar dacă Ministerul Educației a anunțat concurs pentru directori. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că atâta timp când din comisiile de concurs fac parte doi consilieri, care sunt afiliați unui partid politic, concursul va fi tot unul politic.

like facebookDoar dacă se numesc doi consilieri independenți se poate spune că a fost eliminat politicul din acest examen. În schimb, pe partea scrisă a concursului cred că va fi unul corect. Atâta timp cât au drept de notare și consilierii, nu știu câți au abilități de a nota un candidat pe probleme de învățământ. Cred că lucrurile se vor tria după proba scrisă. Nu exclud ca după examen să fie candidați care să spună că au fost executați politic”, a spus Axinte.

Concursul pentru directorii de școli începe 12 octombrie. Liderul LSI mai spune că avantajați vor fi din start directorii în funcție, întrucât din comisie vor mai face parte și doi membri din Consiliul de administrație, desemnați de directorul în funcție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *