Inspectoratul Școlar interzice strângerea de bani în școli pentru fondul clasei și auxiliare

ciprian-manolacheInspectoratul Școlar Județean a trimis noi adrese în școli prin care atenționează directorii și profesorii să nu colecteze de la părinți bani pentru fondul clasei sau pentru auxiliare. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, a declarat că Inspectoratul Școlar nu poate face controale și anchete, atâta vreme cât nu sunt sesizări cu primire la acest aspect.

like facebookCa la fiecare început de an școlar, noi le spunem la întâlnirile cu responsabilii cercurilor pedagogice, la ședințele cu directorii, la întâlnirile cu metodiștii, îi avertizăm că potrivit legislației și metodologiei în vigoare nu au voie să strângă bani de la elevi pentru fondul clasei, fondul școlii. Noi nu suntem de acord și am avertizat să nu se strângă niciun ban de la elevi pentru dotările școlare și nici pentru auxiliare școlare”, a menționat Manolache.

 

 

12 thoughts on “Inspectoratul Școlar interzice strângerea de bani în școli pentru fondul clasei și auxiliare

  1. Ar fi bine sa faceti controale in scoli,exemplu scoala17,elevi din clasa 0 trebuie sa stranga 20 lei fondu clasei,sa cumpere pantofar,simulte alte cheltuieli……………

    1. Același lucru este în fiecare școală și se știe lucrul asta, dar nimeni nu ia nici o măsură, iar Dak protestezi cumva la ședințe, profesorii fac tot posibilul sa sufere copiii noștri.. asta e și cumva șantaj emotional

    2. In procesul verbal al sedintei cu parintii exista opinia ta cu privire la aceste lucruri? Ai luat atitudine? Te-a fortat cineva sa dai acesti bani? Ce a patit copilul tau cand nu ai platit?

      In clasa pregatitoare trebuie sa existe: biblioteca, ludoteca, coltul matematicii, cd cu activitati multimedia, calendarul, jucarii, jetoane, fise, bibliorafturi etc. Consideri ca cineva anume trebuie sa le cumpere? Rusine invatatorului care refuza sau nu isi permite aceste cheltuieli!

  2. Atunci sa justifice profesorii și învățătorii de unde au avut bani pt covoare, perdele, table, dulapuri, TV….toate noi, având în vedere k se știe că-ți bani sunt alocați de inspectorat. De ce nu se sesizează anaf-ul și aici? E mai grav de cat alte situații.

    1. Corect: ca, cati, decat. Acestea se invata la scoala mai ales cand mergi cu drag la cursuri. Dar, cred si eu ca nu ai fost pe acolo: intr-o scoala de mana a treia cine ar merge cu drag?

      Apropo: cati bani stii tu ca au fost alocati de inspectorat? Si DA, ANAF sa mearga in scoli. Cine se teme si de ce de ANAF? DE ANAF sa se teama hotii! Daca stii vreun cadru didactic HOT scriee-i aici numele si argumenteaza.

  3. Bine, asa este, ca ei, profesorii, locuiesc cu familia in clasa aceea, calca pe covoare, scriu fise la indigou pana la miezul noptii, iar creta sa o cumpere tot ei. Asadar, sa ii lasam pe copii cu peretii coscoviti, cu clasa neigienizata. Gandire tipic idioata! Imi imaginez in ce hal de clase invata copiii vostri, cu ce drag se duc la scoala, ce aud din gura propriilor parinti, ce ura trebuie sa simta de mici fata de scoala si cadre didactice… Mi-e sila! Si acum, haideti cu replicile acide! Am dus la scoala carti, caiete, hartie, pana si din cea igienica! Eu dau, nu iau. Eu ofer, nu cer. Inspector care vine si verifica zeci de documente, acte, rezultate ale evaluarilor de tot felul. In loc sa ii spuneti acestuia sa sustina financiar cumva scolile, bagati cadrele didactice la apa, cu ura si inversunare.

  4. Am sa spun si eu cateva lucruri, oameni buni! Cine sunt copiii care merg la scolile care nu au perdele , banci, scaune, covoare? Sunt copiii nostri! Pentru o suma mica, sau mai mare, copilul nostru va sta ore in sir intr-o mizerie de nedescris…daca banii s-ar aloca de la buget nu ar fi o problema, nu as dori sa -i dau pe perdele sau etc la scoala…insa banii nu se aloca de la buget, cel care sta intr-un scaun jerpelit si intr-o banca plina de aschii este copilul meu….aici e problema….Si nu mai amintiti de tari civilizate, fiti multumiti si ganditi-va ca inca dreptul la educatie e o obligatie in Romania! Inca putem sa ne trimitem copii la scoala, chiar daca la inceput de an ne doare inima ca dam bani! Domnule insepctor mai bine ati aloca bani si apoi sa veniti cu texte!
    exista varianta sponsorizarii, sa gaseasca o forma legala prin care sa dam bani pentru copiii nostri sa beneficieze de confort si nu mai asteptati de la stat, ca nu are in grija statul acesta copiii nostri- e preocupat cu altceva! Din pacate traim in Romania si nu va mai ganditi la tari civilizate- ROMANIA e tara in care traim! Poate generatia de dupa noi, copiii nostri vor beneficia de mai multe, POATE!

  5. pentru acesti RETARZI (PARINTI)

    e vorba de copiii vostri incompetentilor!
    daca vedeti ca nu sunt fonduri nici pentru var, va doare mana sa faceti un gest si sa rezolvati voi problema?

    alta dobitoaca (cristina) – unde sa vina doamna ANAFul? sa ce?

  6. Peste tot se cere bani la inceputu anului scolar pentru modernizarea claselor dar cum s.a cerut anul acesta la sc.17 cl B, grupa 0 nu cred ca s.a cerut la alta scoala . Doamna inv. Horga are pretentia de a i se cumpara calculator nou cu imprimanta (ca cel de anu trecut nu ii mai place),dulap pt.papucii de schimb ,caietele speciale care sunt fff scumpe ,plus 50 lei pt. h.igienica ,solutie de sters tabla ,solutie de spalat pe jos etc,etc.si nu orice fel ci din alea de calitate ca doamna are pretentii. Si inca ceva cum poti pedepsi un copil de 6 ani la colt in a 2 a zi de scoala cand el abia descopera ceea ce este aceea scoala nu este admisibil asa ceva . De aceea in doar 3 zile de scoala s.au mutat atatia copii din clasa dumneavoasta la celelante clase pentru ca nu stiti sa va comportati cu copii i si ar trebui sa se ia anumite masuri impotriva acestei invatatoare domnule inspector.

  7. Peste tot se cere bani la inceputul anului pentru modernizarea claselor dar cand se exagereaza cum a fost la scoala 17 cl.B grupa 0 nu intrece pe nimeni cred. Pe langa 50 lei care s.au cerut pentru h.igienica, solutie de sters banca si tabla ,serv.umede ….etc ……doamna invatatoare mai are pretentia de a cumpara un calculator nou cu imprimanta ,dulap pentru papucii de schimb,etc etc. De aceeia in 3 zile de cand a inceput scoala s-au mutat atatia copii din acea clasa ……nu stie sa comunice cu copii si ii pedepseste la colt cate 10 min pe niste copii care abia descopera ceea ce este o scoala . Nu asa se procedeaza doamna Horga cu copii de clasa 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *