Marțea neagră: Mutați Capitala la Brașov!

Dumitru Toni MonacuNu trebuie să fii mare specialist ca să îți dai seama de boala care macină de ani buni Românica noastră : cancer!  Localizat – unde altfel? – chiar în inima ei, Bucureștiul. Nu am absolut nimic de reproșat bucureșteanului de rând onest, corect și cu bun simț. Am în schimb, un mare OF împotriva șmecherilor de mucava care, trăind pe malurile Dmboviței, au impresia că ei dețin nu numai puterea (din păcate!) ci și adevărul, dreptatea și ceea ce-i cel mai grav, volanul destinului celorlalți români. Acest tip de bucureștean  are în compoziție, asemenea … harbuzului, tot peste 90 la sută dar nu apă ca zemosul ci tupeu și aroganță ca puturosul! Caracteristicile lui ”constructive” precum și tehnicile perfide de a acapara și gestiona banii nației îmi aduc aminte de povestioara cu Ițic și Ion din perioada colectivizării când evreul încerca să convingă țăranul român despre avantajele asocierii. ”Tu, Ioane și familia ta veți lucra pământul și veți culege roadele iar eu și familia mea vom ține evidența producției agricole. Adică toți vom avea de lucru!”

like facebookCam așa s-a obișnuit și bucureșteanul tupeist de azi : adună banii din toată țara și așteaptă apoi plocoane să returneze câțiva firfirei celor care au muncit din greu pentru ei. Revenind la cancerul amintit mai sus, actualmente în Capitală  și în jurul ei (județul Ilfov) sute și mii de firme bat orice record  imaginat în materie de evaziune fiscală. Pleiada de depozite en-gross, făbricuțe sau te miri ce hangare, ”uitate” de instituțiile abilitate ale statului, apar în scriptele oficiale cu sume datorate la buget echivalente cu cele pe care le plătește buticarul ars de soare din piața centrală sau transpiratul care face gogoși la chioșcul din colț.  Cele mai mari sume furate de la stat își au … proprietarii, normal, tot printre trăitorii de  pe malurile Dâmboviței. Cei mai temuți infractori tot acolo sunt iar raiul drogurilor și al prostituției tot acolo e.

În atari condiții, o simplă măsură radicală ar elimina cancerul instalat de ani buni în București : mutarea Capitalei administrative la Brașov! Avantajele unei astfel de acțiunui ar fi consistente : hoții de pe Dâmbovița ar fi nevoiți să se fure între ei, pușculița cu bani fiind luată de sub nasul lor, s-ar asigura un echilibru geopolitic normal, ar dispărea presiunea hienelor avide de bani asupra autorităților statului, administrația centrală ar fi curățată de ”importanții” mitici dâmbovițeni care azi, nu fac altceva prin instituții decât să conducă pe holuri câte un A4 (foaia de hârtie, desigur!) încercând pe orice cale să ne demonstreze nouă provincialilor ce importantă e munca lor și ce răspunderi uriașe poartă ei pe umerii cocoșați de plocoane. Așa stând lucrurile, vindecarea nației trebuie obligatoriu începută cu …chimioterapia mutării Capitalei. Numai așa cancerul va fi oprit să se extindă pe tot plaiul carpato-danubiano-pontic!

 

One thought on “Marțea neagră: Mutați Capitala la Brașov!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *