Școlile din județ au rămas fără apă potabilă. Șefa IȘJ: Aș vrea să dispuneți măsuri pentru asigurarea zilnică a apei în acele școli

comiteul-judetean-pentru-situatii-de-urgentaSeceta cruntă din județul Botoșani lasă și școlile din județ fără apă potabilă. Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, a declarat, luni, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că există semnale din mai multe școli că nu există apă potabilă la robinete, nu numai apă curentă. Huncă a solicitat CJSU să dispună măsuri, pentru ca elevii să nu aibă de suferit.

like facebookAș vrea să dispuneți măsuri pentru asigurarea zilnică a apei în acele unități de învățământ și poate una din măsuri poate să fie și achiziționarea de dozatoare de apă. Până ce se fac celelalte demersuri, avem activități în școală și nu putem ține copii fără apă potabilă”, a spus Huncă.

Prefectul Dan Nechifor a afirmat că școlile au independență financiară și pot să achiziționeze aceste dozatoare. În cazul în care școlile nu dispun de fonduri, acestea pot solicita sprijinul Consiliului Local în vederea asigurării finanțării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *