Activități prilejuite de Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive

ziua pompierilor din Romania 048„Ziua Informării Preventive”, sărbătorită în fiecare zi de marţi, 13, va fi marcată printr-o serie de activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar şi să o pregătească pentru astfel de situaţii, în cea mai apreciată locaţie de shopping şi entertainment din Botoşani. Astfel, pe parcursul întregii zile, clienţii complexului comercial vor avea posibilitatea să descopere tainele meseriei de pompier. Botoşănenii care vor alege să vină pe 13 septembrie la Uvertura Mall Botoşani vor avea ocazia să vizioneze o parte din tehnica de intervenţii a ISU Botoşani şi să primească sfaturi preţioase în ceea ce priveşte prevenirea situaţiilor de urgenţă din partea inspectorilor de prevenire.

like facebookÎncă de la ora 10.00, pe esplanada din faţa Uvertura Mall, vor fi amplasate autospeciale de intervenţie, precum şi un punct de informare, unde toţi cei interesaţi vor putea să afle informaţii care pot face diferenţa într-o situaţie limită. Pe lângă sfaturi, botoşănenii care se vor întâlni cu pompierii vor primi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.Cunoştinţele dobândite vor oferi clienţilor posibilitatea câştigării unor premii la concursurile care se vor desfăşura începând cu ora 17.00, la etajul IV al complexului comercial.  Patru dintre clienţi vor putea câştiga câte un detector de fum, oferite de E.ON România, dacă vor răspunde corect la întrebări cu specific în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În cadrul activităţilor organizate la Uvertura Mall, vor fi prezentate ţinutele purtate în diverse situaţii de urgenţă sau la momente festive. Un moment special va fi întâlnirea cu plutonierul major Iulian Rotariu, primul român care a participat la ultramaratonul Gobi March, purtând cu mândrie steagul românesc până pe locul IV în clasamentul general şi locul I la categoria de vârstă 40 – 49 de ani.

Pe 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani invită toţi botoşănenii şi dorohoienii să participe la activităţile prilejuite de Ziua Pompierilor din România, Ziua Informării Preventive şi împlinirea a 165 de ani de la înfiinţarea primei unităţi militare de pompieri din Dorohoi.

Pe perioada desfăşurării antrenamentului, respectiv a ceremonialului militar, pentru evitarea accidentelor sau a altor incidente neplăcute, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe strada Dumitru Pompeiu – strada Dumitru Furtună – strada Zadurovici – strada Ştefan Airinei – sens giratoriu Bulevardul Victoriei – strada Dumbrava Roşie – sediul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, în ziua de 12 septembrie, între orele 11.30 – 13.00 şi în ziua de 13 septembrie, între orele 10.00 – 12.30.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune şi mulţumeşte pentru înţelegere.

Totodată, face un apel către întreaga populaţie să respecte regulile stabilite de autorităţi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *