Abandonul școlar, în atenția șefului județului. Ce le-a cerut Macaleți profesorilor

directoro-scoli-1Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut profesorilor botoșăneni să facă eforturi pentru a eradica abandonul școlar. Acesta a declarat că abandonul școlar este mai frecvent în localitățile cu romi.

like facebookAm avut acțiuni pe vremea când eram prefect al județului în zonele cu romi, cu țigani. Nu că ar fi certați cu regulile, dar sunt mai dezorganizați ca noi și de aceea trebuie să insistăm pentru ca acești copii să meargă la școală și să nu încercăm să mascăm lucruri care se întâmplă în mod real. Vorbim de Albești, Bălușeni, Coșula. Trebuie să insistăm pentru că sigur vor ieși buni instrumentiști, fierari ori meseriași și chiar oameni cu studii”, a menționat Costică Macaleți.

Președintele Consiliului Județean a participat, vineri, la o întâlnire cu directorii școlilor din județul Botoșani.

 

One thought on “Abandonul școlar, în atenția șefului județului. Ce le-a cerut Macaleți profesorilor

  1. Interventia presedintelui Macaleti este salutara. Toti sefii si sefuletii din judet, in ultimii 10 ani, ne tot avburea ca abandonul scolar n-ar fi o problema, desi ea exista de multa vreme. Primarii si directorii de scoli sunt vinovatii. La salariile pe care le au in prezent, directorii , profesorii si intavatorii trebuie sa cutreiere localitatile cu pricina in lujng si-n lat pentru a-i aduce la scoala pe copii, iar primarii trebuie sa aplice Constitutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *