Un primar vrea să instituie stare de alertă pe teritoriul comunei sale, din cauza secetei

vaci secetaUn primar din judeţul Botoşani vrea să instituie starea de alertă pe teritoriul comunei sale, din cauza secetei care afectează zona.

Este vorba de primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, care susţine că apa lipseşte nu doar pentru animale, ci şi pentru populaţie.

Dat fiind situatia extrema in care se afla comuna Dângeni din cauza lipsei de apa necesara consumului populatiei , dar si a animalelor si faptul ca culturile agricole sunt compromise aproape in totalitate , in calitate de Primar am dispus astazi personalului primariei Dangeni intocmirea documentatiei in vederea declararii satarii de alerta . Urmand ca in cursul zilei de luni sa ma prezint in fata prefectului pentru a identifica o modalitate legala prin care gasim o solutie pentru noi , dar si pentru toate celelalte comune care se afla in aceeasi situatie dificila”, susţine Rotundu.

like facebookPotrivit legii, starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă.

Nu se restrâng însă drepturile constituţionale ale locuitorilor din zona pentru care s-a instaurat starea de alertă, aşa cum se întâmplă în cazul stării de urgenţă.

 

2 thoughts on “Un primar vrea să instituie stare de alertă pe teritoriul comunei sale, din cauza secetei

  1. pune-l pe jnapanul ala batran sa posteasca, d-le primar si sa nu mai aiba grija altora, pentru cativa banuti, porcarste pe toata lumea, de aia nu ploua!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *