Numirea unui director de școală din județ, contestată. Directorul este anchetat într-un dosar de contrabandă

mascat contrabanda tigari botosani1Numirea unui director de școală de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean a stârnit indignare în rândul unor cadre didactice, dar și a unui fost inspector școlar județean. Este vorba de Marian Daniel Șlabină, care a fost numit, de la 1 septembrie, director la Școala nr. 1 Hilișeu-Horia și care este cercetat într-un dosar de contrabandă cu țigări, cu 56 de inculpați.

like facebookCe directori de școli a mai numit doamna inspector școlar general începând de la 1.09.2016? La Școala Hilișeu-Horia pe domnul Şalabină Daniel Marian, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă! Halal profesionalism, integritate și viziune managerială! După modelul patentat de PSD la cel mai înalt nivel, punem condamnații în funcții cheie. Numai că aici e vorba de a-i aduce în contact cu elevii, de a le oferi acestora ”modele”! Doamna inspector școlar general, există la acea școală cadre didactice competente, cu rezultate la olimpiade și concursuri naționale, de ce ați ales un condamnat? ”, scrie fostul inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Botezatu, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean  nu știau că directorul are probleme cu legea și spun că vor cere informații vizavi de acest caz de la instanță.

De fiecare dată când facem numiri de directori, Compartimentul de management cere și actele la dosar, iar una dintre piese este și cazierul. Din ceea ce știu, absolut toată lumea care a fost numită în acest an are în regulă cazierul”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

Directorul Școlii 1 Hilișeu-Horia, Daniel Șalabină, nu a dorit să facă comentarii vizavi de cercetarea sa. El a declarat că a contestat decizia judecătorilor și așteaptă sentința definitivă.

Șalabină este cercetat într-unul dintre cele mai voluminoase dosare de contrabandă înregistrate în ultimii ani la instanţă. Acesta a primit, de altfel, și cea mai mare pedeapsă, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare. El a mai fost obligat la plata a 295.113 de lei fiindu-i confiscat un Audi A6.

Decizie surpriză a judecătorilor într-un dosar de contrabandă cu 56 de inculpaţi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *