Profesor botoșănean: Decontarea integrală a navetei elevilor ar influența favorabil situația posturilor cadrelor didactice

elevi navetisti
Foto: Adevarul

Un profesor botoșănean susține că abandonul școlar va scădea, dacă Ministerul Educației va deconta integral naveta elevilor. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că prin această măsură vor avea de câștigat și cadrele didactice, în sensul că nu vor mai fi restrângeri de activitate.

like facebookAșteptăm și ordonanța ministerului legată de decontarea navetei elevilor, revenirea la decontarea integrală a navetei elevilor, lucru care ar duce și la o rezolvare mai bună și a situației profesorilor. Prin această revenire s-ar diminua abandonul școlar existent din momentul în care s-a făcut o plafonare a decontării navetei elevilor iar diminuarea abandonului școlar ar influența favorabil și situația posturilor cadrelor didactice. Mă refer la liceele care au probleme în asigurarea cu elevi și poate că unul din motive este acesta: nedecontarea navetei”, a menționat Axinte.

Anual, sute de elevi abandonează școala, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în învățământul gimnazial.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *