Tamara Ciofu: Am solicitat ministrului Sănătății stabilirea unei salarizări echitabile în sistemul public de sănătate

Tamara CiofuDeputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi că a făcut un apel la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pentru creșterea salariilor din sistemul de sănătate.

Am solicitat domnului ministru prin intermediul unei interpelări să emită un act juridic coerent și complet în care să țină cont de modificările și completările propuse de sindicatele și personalul din sistemul public de sănătate cu scopul stabilirii unei salarizări echitabile în acest domeniu”, a declarat deputatul PSD.

like facebookForma actuală a Ordonanței de Urgență nr. 20 din 8 iunie 2016 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 generează noi inechități, în special în sănătate și asistență socială. Astfel, personalul de specialitate și auxiliar este incomplet cuprins la capitolul dedicat familiei ocupaționale de funcții bugetare ”Sănătate și Asistență Socială” și lipsește anexa privitoare la unitățile de asistență socială și servicii sociale cu sau fără cazare.

După ce am primit mai multe sesizări în legătură cu aceste probleme de la medicii și asistenții care activează în sistemul sanitar din Botoșani am considerat că este datoria mea ca parlamentar să intervin pentru rezolvarea acestei situații”, a completat Tamara Ciofu.

În același timp, vicepreședintele PSD Botoșani a susținut și o declarație politică în plenul Camerei Deputaților prin care a cerut colegiilor parlamentari să facă împreună demersuri la actualul Guvern pentru a crește salariile din sistemul de sănătate și pentru a oferi condiții decente de lucru medicilor și personalului sanitar astfel încât aceștia să asigure servicii medicale de calitate pacienților din fiecare regiune a țării. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *