Bancă amendată din cauza sistemelor de securitate

functionar bancar- ghiseu- baniO bancă din Botoșani a fost sancţionată de poliţişti în urma unor verificări privind securitatea bunurilor şi valorilor deţinute. Poliţiştii au efectuat controlul la agenţia CEC Bank din Vorona şi au constatat că banca trebuie înlocuită casa de bani şi asigurarea dezactivării temporizate a sistemelor de alarmare la efracţie. Bancherii au primit un termen să se pună în legalitate, însă la următorul control s-au constatat din nou nereguli: nu s-a reuşit asigurarea dezactivării temporizate a sistemelor de alarmă şi s-a aplicat o amendă de 2000 de lei.

like facebookReprezentanţii CEC au contestat sancţiunea în instanţă spunând că intenţionau să mute agenţia într-un spaţiul al Primăriei Vorona, însă nu au reuşit acest lucru în termenul dat de poliţişti pentru a se conforma normelor de securitate. Instanţa a respins contestaţia la amendă.

Poliţiştii au mai găsit nereguli şi la alte agenţii ale CEC. Spre exemplu la cea de la Săveni nu au fost respectate termene de reacţie ale firmei de pază cu care banca are contract de securitate. Agenţii de securitate au reacţionat cu 30 de minute întârziere. Pentru această faptă banca a primit avertisment.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *