Scandalul continuă la Teatrul Vasilache. Se cer demisiile consilierilor Cosmin Andrei și Ovidiu Portariuc

teatrul vasilache botosaniScandalul ia amploare la Teatrul de păpuși ”Vasilache”. Managerul instituției, Floricel Aionițoaie, acuză că o parte a angajaților refuză fățiș îndeplinirea  atribuțiilor de serviciu, pentru care sunt plătiți de către Consiliul Local Botoșani.

like facebookAcesta susține, printr-un comunicat de presă remis redacției, că regizorul Rogojinschi Marius Petru, ”fost consilier local PSD,  plătit de teatru cu 3442 lei/lună  pentru a monta două piese pe an, a montat în anul 2015 una singură iar în anul 2016 nici una. La solicitările mele repetate de a prezenta, conform obligațiilor sale contractuale, propunerile sale pentru anul 2016, regizorul Rogojinschi,  promotor de Ce Quevarara la Botoșani, revoluționar autorizat,  nu a  răspuns. Absența de la serviciu a fost motivată de prezentarea unor concedii medicale”, susține Aionițoaie.

Directorul teatrului mai spune că tot din același motiv, concediul medical, Teatrul Vasilache a fost nevoit să anuleze participarea în perioada 9–12 august 2016, la Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii si Tineret „Cărăbuş”, ediţia a III-a, în localitatea Brăila.

Dar, bolnav fiind și în concediu medical, regizorul Rogojinschi este prezent în calitate de actor, în perioada 11 – 14 august 2016 la Festivalul ”Ștefan cel Mare” Suceava prezent de la deschidere la închidere. Tot ”bolnav” fiiind, regizorul Rogojinschi în 26 auguts, prezintă  ”Sărbătoarea Muntelui” manifestare organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina. La întâlnirea din 1 septembrie 2016 cu întreg personalul, regizorul Rogojinschi a anunțat că este ”în concediu medical””, se mai arată în comunicat.

 

Aionițoaie mai acuză că și alți actori, dând drept exemplu familia Dobrescu, refuză să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu și sabotează continuu activitatea teatrului.

Astfel, ginerele familiei Dobrescu, actorul Iftode Florin, în perioada cât a fost manager interimar a avut un singur obiectiv: cum să o reangajeze  pe soacra sa la teatru, pe un salariu frumos, deși ea beneficiază în afară de pensie și de indemnizație de la UNITER în cuantum egal cu jumătate de pensie. Pentru asta, a transmis Agențiiei Naționale de Integritate două adrese unde întreabă cu subiect și predicat dacă ”poate să o angajeze pe soacra sa”. Deși a angajat două actrițe, după pensionarea soacrei sale, nu a dispus ca acestea să preia rolurile acesteia și a menținut relațiile contractuale cu aceasta în calitate de ”actor voluntar”, mai spune Aionițoaie, care susține că actorul Iftode Florin este plătit cu 3245 lei/lunar de către Consiliul Local.

Același lucru, refuzul îndeplinirii sarcinilor de serviciu, se întâmplă și în cazul actorilor Rusu Marius și Ștempel Mihaela Carmenușa plătiți cu suma de 3442 lei/lună.

Pentru aceste motive care au creat un prejudiciu de peste 1 100 000 lei doar în cazul Teatrului Vasilache, cer public, susținătorilor acestui tip de impostură mincinoasă, domnii Portariuc Ovidiu Iulian  și Cosmin Ionuț Andrei consilieri locali PSD, să demisioneze  din calitatea de consilieri și să lase locul unor consilieri PSD, care iubesc cu adevărat orașul nostru”, se mai arată în comunicat.

 

 

One thought on “Scandalul continuă la Teatrul Vasilache. Se cer demisiile consilierilor Cosmin Andrei și Ovidiu Portariuc

  1. Asta-i sanatos la cap?Sau daca-i sustinator PDL i se permite orice,chiar si privarea copiilor de spectacole…Rusine Floricel!Rusine Flutur si acolitilor tai!Bucuria copiilor nu e de vânzare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *