Liceenii botoșăneni pot studia, în anul școlar viitor, în America. Vezi în ce condiții!

statele-unite-ale-americii-5505Ambasada Statelor Unite în România alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și Ministerul Educației invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul FLEX (Future Leaders Exchange Program) 2017-2018. Programul își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană în perioada anului școlar 2017-2018. Participarea la acest program este gratuită iar finanțarea este asigurată de Departamentul de Stat al Guvernului SUA .

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română, sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 15 iulie 2002, sunt actualmente în clasele a IX-a, X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu și îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

like facebookMihaela Huncă, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, susține că anul trecut au fost incluși în acest program în jur de 24 de liceeni.

Anul trecut a fost primul an în care elevii din țara noastră participau la acest program. În funcție de cerere și în urma etapei de selecție, s-ar părea căî pot să participe mult mai mulți liceeni”, a spus Huncă.

Aplicaţiile pot fi depuse până pe data de 18 octombrie la următoarea adresă: https://ais.americancouncils.org/flex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *