Cele mai mari indemnizații pentru creșterea copilului din județul Botoșani, luate la verificat

mama cu copilAgenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Botoșani a dispus verificarea a zece dosare de indemnizații pentru creșterea copilului, după ce s-a constatat că în țară există părinți care primesc indemnizații colosale. Este vorba de cazul de la Sibiu, unde un părinte primește aproape 160.000 lei lunar.

like facebookLa nivelul județului Botoșani vor fi luate la purecat zece dosare, unde indemnizațiile pornesc de la 3.000 lei și ajung la 12.500 lei, aceasta din urmă fiind cea mai mare indemnizație încasată la Botoșani.

Verificăm dacă datele trecute în adeverințe sunt cele reale. Se cer date și de la Primării, de la Finanțe.  În cazul celei mai mari indemnizații, de 12.500 lei, se fac verificări și la nivel național”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Ministerul Muncii a atras atenția că numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

În județul Botoșani sunt în plată în jur de 2.200 de indemnizații pentru creșterea copilului,  peste 75% dintre indemnizații fiind  minime, respectiv de 1063 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *