Deputatul Cristian Roman cere măsuri urgente pentru eliminarea cozilor de la permise

cristian romanDeputatul PNL Cristian Constantin Roman cere măsuri urgente pentru eliminarea cozilor de la serviciile de eliberare a permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor.

El a cerut Ministerului Afacerilor Interne să facă o analiză privind cauzele care au generat aglomerările de la instituțiile amintite şi totodată să identifice soluţiile care ar putea fi adoptate pentru ca cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia neplăcută de a sta la cozi interminabile.

Potrivit acestuia, principala cauză care blochează activitatea serviciilor de eliberare a permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor este criza de personal, generată de unele deficiențe normative privind salarizarea acestuia, fapt care face ca angajații să plece către alte structuri ale ministerului, unde au câștiguri salariale mai bune.

like facebookTotodată, spune parlamentarul, chiar dacă sunt angajați din alte structuri ale M.A.I. care ar vrea totuși să se transfere în cadrul serviciilor de eliberare a permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor, trasferul acestora este blocat de șefii ierarhici, astfel că una dintre soluțiile pentru rezolvarea problemei menționate ar fi deblocarea acestor transferuri.

Una dintre marile probleme ale acestei țări este modul în care cetățeanul plătitor de taxe și impozite este servit atunci când se adresează unei instituții publice. El trebuie să fie tratat cu respect și să i se creeze condiții pentru rezolvarea problemelor cu cât mai puțin efort și cât mai operativ. Serviciile publice din Romania pot fi îmbunătățite, dacă există voință, cu măsuri inteligente și efort bugetar destul de mic”, susține deputatul Cristian Constantin Roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *