Discuții între sindicate și Ministerul Educației pe anomaliile apărute la noua salarizare în învățământ

profesor-catalogÎntâlniri între sindicatele de învățământ și reprezentanții Ministerului Educației în vederea corectărilor anomaliilor apărute în Ordonanța privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a declarat că Federația ”Spiru Haret” a înaintat către minister o adresă prin care specifica toate inadvertențele dintre normele metodologice negociate și cele apărute în Monitorul Oficial.

like facebookÎn primul rând au solicitat o stabilire foarte clară a ceea ce înseamnă vechime în învățământ. Articolul care cuprindea acest lucru are un singur paragraf, pe când la negocieri a avut vreo opt paragrafe prin care se lua în calcul fiecare situație. S-a cerut o clarificare în teritoriu, pentru că altfel aplicarea vechimii în învățământ va fi diferită de la școală la școală și de la județ la județ. Este o diferență între vechimea în învățământ și vechimea în muncă la unele cadre didactice sau personal didactic auxiliar”, a spus Nacu.

De asemenea, susține liderul SIP Botoșani, trecerea de la o gradație la alta este prost specificată iar indemnizația de conducere este tăiată contabililor șefi, respectiv secretarilor șefi din școli. O altă problemă a apărut la personalul didactic auxiliar cu studii superioare de scurtă durată, care nu se mai regăsesc în noua grilă. Potrivit liderului SIP, în grilă există salarizare pentru studii medii sau superioare.

Săptămâna trecută au avut loc întâlniri, unde s-au semnalat cele opt probleme majore privind salarizarea în învățământ. S-au furnizat propuneri de soluții pentru rezolvarea acestora, iar domnul ministrul a spus că Ministerul Educației va face în cel mai scurt timp corecturi și și-a luat angajamentul că va sesiza Guvernul, pentru a emite o hotărâre pentru modificarea normelor metodologice privind salarizarea”, a menționat Iuliana Nacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *