Nemulțumiri și în sistemul sanitar botoșănean de la noua salarizare

cadre medicaleNemulțumiri și în sistemul sanitar de la Ordonanța 20 privind  salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Daniel Bulboacă, președintele Cartel Alfa, Filiala Botoșani, susține că prin aplicarea acestei ordonanțe au apărut inechități salariale și în sistemul sanitar.

like facebookEl a dat drept exemplu cazul asistenților medicali de la Spitalul Județean care au fost promovați în grad cu 1 august, însă doar pe hârtie, fără să primească sporul aferent promovării.

Considerăm că reîncadrarea salariaților conform  OUG 20 din 2016 este greșit aplicată. Dacă aplicăm reîncadrarea salarială numai raportată la salariile de bază, lăsând sporurile specifice locului de muncă identic cum le-au avut în decembrie 2015, în realitate venitul salarial va fi diferit. Inechitățile salariale nu se rezolvă decât pe hârtie prin modificarea salariului de bază. Am dat exemplul colegilor care au promovat gradul principal. În luna decembrie 2015 erau asistenți medicali simpli cu un spor aferent salariului dat de asistent medical simplu. Acum, prin ordonanță, li se face reîncadrarea pe grila de salarizare la asistent cu grad principal, dar cu sporurile care le-au avut în decembrie 2015 la asistent simplu”, a spus Bulboacă.

Liderul de sindicat a declarat că urmează să deschidă acțiuni în instanță pe această speță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *