Cinci incendii în mai puţin de patru ore. Au intervenit peste 40 de pompieri

incendiu in gospodaria lui Florentin Pietraru- BotosaniIgienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale şi utilizarea unui aparat de gătit improvizat au generat, în prima zi din septembrie, cinci incendii în mai puţin de patru ore, la Botoşani, Ripiceni şi Broscăuţi. Dacă la Botoşani evenimentele nu s-au soldat cu pagube, la Ripiceni şi Broscăuţi flăcările au mistuit bunuri materiale în valoare de peste 17.000 de lei.

like facebookPentru stingerea incendiilor au intervenit, în total, 44 de pompieri militari, voluntari, dar şi cetăţeni, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 1.155.000 de lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în gospodăria unui localnic din comuna Broscăuţi, unde un foc aprins pentru distrugerea unor resturi vegetale s-a extins la depozitul de furaje şi un adăpost de animale ale proprietarului, dar şi la furajele şi o anexă dintr-o curte vecină.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Pentru încălcarea legislaţiei în domeniu, cetăţenii riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 500 – 2.500 lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *