Nemulţumire! Elevii dintr-o localitate, obligaţi să închirieze un autobuz pentru a-i duce la şcoală

microbuz scolar- transport copiiZeci de elevi dintr-o localitate din judeţul Botoşani sunt nevoiţi să plătească transportul zilnic până la şcoală, deşi Ministerul Educaţiei decontează aceste servicii.

Este vorba de copiii din comuna Româneşti care fac naveta zilnic la Liceul Ştefăneşti şi care trebuie să achite în fiecare zi câte 5,5 lei pentru un autobuz privat care îi transportă la liceu.

Cei peste 30 de elevi din Româneşti au făcut o petiţie către Primăria şi Consiliul Local din comună pentru a beneficia de microbuzul şcolar de care dispune administraţia şcolară, însă răspunsul autorităţilor a fost negativ.

like facebookDe 4 ani nimeni nu rezolva problema transportului catre Liceul Stefanesti pentru elevii nostri! Sunt nevoiti acesti copiii sa plateasca 5,5 lei/zi la firma privata pentru a invata! Contractul cu transportatorul privat trebuie facut de parinti, scoala neimplicandu-se in nici un fel. Iata cum copiii sunt taxati la preturi exagerat de mari”, susţine Mihaela Burlacu, unul dintre părinţii care trebuie să plătească pentru transportul elevilor.

În mod normal, transportul elevilor ar trebui să fie asigurat cu autobuze închiriate de Liceul Ştefăneşti, care, la rândul lui, ar urma să deconteze cheltuielile la Ministerul Educaţiei. Pentru că liceul refuză să închirieze un astfel de mijloc de transport, părinţii se vor adresa Inspectoratului Şcolar şi Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *