Țeapă trasă de patroni. O angajată credea că primește salariul pe card, dar, de fapt, lua credit de la bancă

foto: wall-street.ro
foto: wall-street.ro

O angajată a fost păcălită de şefi că încasează salariul pe card, când de fapt i-au făcut, fără să ştie, descoperire de cont.

Maria Talpalariu a fost angajată la S & V Mobconf SRL Flămânzi şi, la sfârşitul anului 2005, conducerea a făcut o şedinţă prin care anunţa că va vira salariile pe card în condiţiile în care România se pregătea să intre în UE şi sistemul de plăţi era unul „modern”. Astfel, conducerea societăţii a făcut descoperiri de cont la 148 de salariaţi pentru suma totală de 212.733 de lei. Oamenii nu au ştiut, semnăturile fiind falsificate, însă culmea în urma anchetelor penale nimeni nu a fost tras la răspundere.

like facebookTotuşi oamenii au fost puşi de bancă să plătească sumele împrumutate. Spre exemplu, Maria Talpalariu a încasat salariile pe două luni, mai şi iunie 2016, şi a ajuns să plătească inclusiv penalităţi, 2.646 de lei.

Femeia s-a îndreptat în instanţă împotriva băncii și a obţinut returnarea banilor, dovedind că ea nu a solicitat descoperirea de cont.

După 11 ani de chin femeia a obţinut în instanţă obligarea băncii la plata a 4.099 de lei.

„Reclamanta nu a semnat documentele necesare descoperitului de cont și a cererii de emitere de card, astfel încât să se oblige la restituirea sumelor de bani încasate, reclamanta cu bună credință ridicând sumele de bani de pe card cu titlu de salarii pentru munca prestată, neavând cunoștință de ingineriile economico financiare ale suspecților din dosarele penale indicate, respectiv a reprezentanților legali ai firmei la care s-a angajat și de la care cărora banca trebuie să primească restituirea banilor, cu atât mai mult cu cât în ancheta penală s-a specificat că, banca a delegat acestora competențele de încheiere a documentelor de emitere a cardului și a descoperitului de cont”, se arată în hotărârea judecătorească.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *