O bancă solicită vânzarea mall-ului din Botoșani, pentru a-și recupera creditul

uvertura mall botosaniMall-ul din Botoșani ar putea fi vândut în perioada imediat următoare, din cauza datoriilor. Lichidatorul societății comerciale Uvertura City Mal SRL a primit din partea celui mai mare creditor al societății, Banca Transilvania, propunerea ca întreg complexul comercial din Botoșani să fie administrat în perioada următoare de o firmă de profesioniști, astfel încât în cel mai scurt timp afacerea să poate fi vandută la un preț cât mai avantajos.

Administrarea debitoarei se va face de catre un profesionist tert, care va face diligentele sale pentru maximizarea averii, identificarea unor noi chiriasi, marketarea in vederea identificarii unui posibil cumparator. De asemenea, propunem vanzarea activului la valoarea creantelor. Valoarea de pornire la licitatii va fi identica cu valoarea creantelor propuse a fi achitate prin plan si se va diminua pe masura realizarii planului”, se arata in planul de organizare propus de Banca Transilvania, citat de bzi.ro.

like facebookUvertura City Mall din Botosani are datorii totale de 252.154.528 lei, din care 32.117.287 reprezinta creantele Bancii Transilvania. De asemenea, unul dintre cei mari creditori este Primaria Botosani, care are de recuperat taxe si impozite locale in suma de circa 2.295.528 lei. Din valoarea totala a datoriilor de 252.154.383 lei, suma de 35.861.535 lei reprezinta creante garantate, creantele salariale sunt in suma de 11.464 lei, creante bugetare- 182.972 lei, creante chirografare- 166.554.456 lei, creante subordonate- 49.543.955 lei.

În planul de reorganizare al Uvertura City Mall se propune continuarea activitatii, maximizarea veniturilor prin inchirierea spatiilor disponibile si plata esalonata a datoriilor pe o perioada de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *