Prefectul nu înțelege: Botoșaniul este înconjurat de apă, iar localitățile județului sunt afectate de secetă

dan nechifor soptica primar manolestiPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a cerut fermierilor să se constituie în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, pentru a accesa mai ușor fonduri în vederea dezvoltării unor sisteme de irigații. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat, luni, 14 primari din județ, pentru a discuta asupra măsurilor care pot preveni fenomenul de secetă, însă la discuții a participat doar Cristinel Aroşculesei, primarul comunei Manoleasa.

like facebookAcesta din urmă a spus că o astfel de asociere este greu de realizat.

Un fermier spune da, unul spune că nu”, a spus primarul comunei Manoleasa.

Prefectul județului a cerut angajaților de la Adminsitrația Națională de Îmbunătățiri Funciare să facă demersuri pentru a deveni funcționale canalele de irigații existente dinainte de 1990 în mai multe comune din Lunca Prutului. Nechifor este contrariat de faptul că deși Botoșaniul dispune de suprafețe importante de luciu de apă, aproape toate localitățile județului nu au sisteme de irigații și sunt afectate de secetă.

Este un paradox pentru un județ care este înconjurat de surse de apă, și asta nu înțeleg, de ce nu putem porni acea sursă principală. Invitația a fost clară către primari, să ne mobilizăm și să reușim să pornim măcar sursa principală, să umplem canalele cu apă. Suntem înconjurați de apă și stăm cu stația așa”, a menționat

În județul Botoșani sunt patru sisteme de irigații funcționale și șapte nefuncționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *