Consilier local obligat la daune morale după înjurături în timpul şedinţei de Consiliu Local

sala de consiliu localO şedinţă de consiliu local s-a transformat într-un adevărat circ, un consilier local, care era şi preşedintele de şedinţă, fiind înjurat ca la uşa cortului de un consătean. Totul s-a întâmplat la o şedinţă a Consiliului Local din comuna Suliţa când Vasile Boghian a fost apostrofat de Ioan Bălan. Consilierul a cărui imagine a fost afectată a făcut plângere penală şi a deschis și un proces.

Dacă pe latura penală procurorii au clasat cauza, insulta nemaifiind incriminată, pe latura civilă alesul local a obţinut 1.000 de lei daune morale, în condiţiile în care a solicitat 5.000 de lei.

like facebook„Martorul  audiat în instanță relevă faptul că pârâtul i-a adresat cuvinte jignitoare, a tulburat ședința, înjurându-l pe reclamant, că aceleași  lucruri s-au repetat și într-o ședință anterioară, că de fapt i-a fost afectată  imaginea punându-l într-o lumină  nefavorabilă față de ceilalți consilieri și colegi. Că acesta a terminat o facultate  iar pârâtul a continuat să-l jignească spunând  că a terminat „dreptul hoților”, se arată în motivarea instanţei.

Sentinţa a rămas definitivă după ce nu a fost atacată de nici una dintre părţi.

 

One thought on “Consilier local obligat la daune morale după înjurături în timpul şedinţei de Consiliu Local

  1. domnilor,sunt mulțumit alături de întreaga urbe de modernizarea încă a unui cartier……felicitări!!!!!!Dar Cartierul Primăverii când se va termina de modernizat,asta apropo de modernizarea început în nu știu ce mandat,pentru a nu știu câta oară….?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *