Fermierii botoșăneni ar putea exporta carne de oaie către țările arabe. Vezi ce s-a discutat la întâlnirea cu delegația din Qatar!

delegatie qatar popauti gheorghe flutur turcanu mihai 3Reprezentanții Stațiunii Popăuți, fermieri, dar și oamenii de afaceri botoșăneni au discutat, joi, cu ambasadorul României în Qatar, dar și cu un puternic om de afaceri trimis de Guvernul Statului Qatar, despre posibilitatea încheierii unui parteneriat privind exportul de carne de oaie către țările arabe.

like facebookDirectorul Stațiunii Popăuți, Traian Ștefan Atanasiu, a declarat că interesul stațiunii este acela de a valorifica carne la un preț cât mai bun.

Suntem pregătiți anul acesta de livrare, totul e să găsim un cumpărător serios. Lumea arabă consumă carne de oaie și avem șanse mari să încheiem un parteneriat cu ei”, a spus Atanasiu.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește să încurajeze lanțul integrat de industrie alimentară, de aceea a chemat și județul Botoșani în acest proiect.

Cred că cele două județe, care au peste un milion locuitori și suprafață agricolă mare, au potențial uriaș în domeniul industrie alimentare. (…)Scopul nostru este să deschidem și o linie Cargo, de marfă, în Aeroportul Salcea. Vrem să vizităm ferme și unități de procesare în domeniul cărnii de oaie, pentru export către țările arabe și am vrut să arătăm potențialul zonei. Partea din Qatar vrea un parteneriat pe termen lung. Cred că Suceava și Botoșani trebuie să pedaleze în această direcție a creșterii animalelor și industriei alimentare”, a menționat Flutur.

Ambasadorul României în Qatar, Cristian Tudor, a spus că acest proiect var trebui să se încheie cu contracte concrete.

Mă bucur să fiu în Botoșani împreună cu unul din cei mai importanți oameni din statul Qatar. România are un potențial fantastic de a furniza securitate alimentară pentru statul Qatar. (…) Finalitatea acestui proiect, transformare acestui potențial existent în contracte concrete. Aș vrea să văd în Qatar carne, brânză, ouă, legume și fructe românești”, a menționat Cristian Tudor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *