Activitatea consilierilor locali și a primarului municipiului Botoșani, verificată de Instituția prefectului

consiliul local botosaniInstituția Prefectului a verificat, la sfârșitul lunii iulie, activitatea consilierilor locali, a primarului și secretarului municipiului Botoșani. Verificarea a vizat perioada 2015-2016, iar Comisia de control numită de prefectul Dan Nechifor a constatat și nereguli.

Astfel, s-a constatat că cei mai mulți dintre consilierii locali nu și-au prezentat rapoartele de activitate, fiind depuse doar trei rapoarte de activitate în 2015, respectiv ale consilierilor Tereza Nica, Mariu Buliga și Corneliu Furtună. De asemenea, în perioada amintită aleșii locali nu au organizat întâlniri periodice cu cetățenii și nici nu au ținut audiențe, așa cum prevede legea. Nici comisiile de specialitate nu au prezentat consiliului local un raport anual de activitate.

like facebookNu a fost respectat termenul de aprobare a contului de încheierea a exercițiului bugetar. Au fost constatate aspecte negative inclusiv în activitatea fostului primar, referitoare la rapoartele privind starea economico-socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale, pe care trebuia să le prezinte în consiliul local. De asemenea, acesta nu a prezentat în fața consiliului local raportul anual privind gestionarea bunurilor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Aspectele negative au fost prezentate actualului Executiv al Primăriei Botoșani și au fost date termene de remediere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *