Patron pus la plată după ce a hărţuit un poliţist

politisti- ultrajUn om de afaceri a fost obligat de judecători să plătească daune morale unui poliţist după ce l-a hărţuit. Poliţistul, Valeriu Ailene i-a făcut un control firmei, Matteoluky SRL, ce funcţionează în domeniul amaneturilor şi i-a aplicat o sancţiune contravenţională.

Patronul, Ady Cătălin Amariţei, l-a acuzat pe poliţist de purtare abuzivă şi i-a făcut plângere penală. După anchetă poliţistul a fost scos nevinovat şi a făcut la rândul său plângere pentru ducerea în eroare a organelor judiciare, minţând în plângerea de purtare avbuzivă. Procurorii l-au sancţionat cu 500 de lei pe omul de afaceri, însă poliţistul s-a îndreptat şi cu o acţiune în instanţă pentru daune morale.

Martorii din dosar au povestit că poliţistul a fost afectat de cercetarea sa de către procurori şi pe fondul stresului a avut probleme cardiace. Mai mult decât atât, unul dintre martori a povestit un episod în care omul de afaceri a închis un poliţist într-un punct de lucru al societăţii după ce omul legii a venit să ridice un telefon ce era furat. Patronul a sunat la 112 şi a spus că de fapt acesta nu ar fi poliţist ci doar un hoţ care a venit să îi fure bunurile.

like facebook„Din declarațiile martorilor rezultă că acesta a fost afectat în mod vizibil de existența dosarului penal în care era cercetat, martorii apreciind că toate acestea i-au afectat capacitatea de muncă a reclamantului, precum și modul în care acesta a fost perceput pe perioada cercetărilor de către șefii nemijlociți, colegi și prieteni, toate acestea fiind de natură să aducă atingere demnității, onoarei și reputației reclamantului care, lucrează ca agent de poliție de peste 10 ani”, se arată în decizia instanţei.

Judecătorii au decis obligarea omului de afaceri la plata a 6.000 de lei daune morale. Sentinţa este definitivă.

 

4 thoughts on “Patron pus la plată după ce a hărţuit un poliţist

  1. Prostul daca nu i fudul, nu i prost destul. A scăpat la câțiva bani si se crede buricul pământului. Mai rău îi trebuia, să plătească, ca are de unde si doar nu produce nimic ci doar profita de sărăcia unora mai nevoiași.

  2. asta se crede buricul pamantului datorita faptului ca are printre cunostinte niste politai. poate-l pune cu botul pe labe careva!

  3. smecherul cu casa de amanet spală banii la niste indivizi din politie ? de ce serviciile lu interne nu vede asta? o fi dintre ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *