Centenarul Primului Război Mondial, aniversat la Botoșani. Vezi unde!

pluton militari de ziua armatei botosaniCu prilejul centenarului intrării ţării noastre în Primul Război Mondial, Armata României comemorează vineri, 26 august 2016 ora 10.00, eroii naţiunii care au căzut în luptă sau în prizonierat pe timpul acestui mare conflict.

Pe întreg teritoriul naţional vor fi organizate  ceremonii militare publice la aproximativ o sută de monumente ale eroilor, unde vor fi citite, în premieră, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie.

like facebookÎn această zi, militarii din garnizoana Botoşani vor participa, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial ( Piaţa 1 Decembrie din municipiul Botoşani) la un ceremonial militar şi religios care va cuprinde: oficierea seviciului religios de către preotul militar al garnizoanei; păstrarea unui moment de reculegere; eremonia rostirii solemne a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pentru întregirea României; ceremonial de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial şi aprinderea de lumânări/candele, potrivit unui comunicat de presă.

One thought on “Centenarul Primului Război Mondial, aniversat la Botoșani. Vezi unde!

  1. Traim doar prin trecut, prezentul este cumplit de dureros! Suntem sub stapanirea habsburgica austriaca,a nemtilor,al UE si al tuturor celor care o compun! Economia tarii spulberata,iar Armata Tarii caini de paza pentru NATO. Plang in fiecare zi in ce hal a ajuns aceasta tara,tara fara viitor,tara vanduta pe un pumn de dolari!!! Rusine tuturor politicienilor de la Iliescu si pana in prezent. Nu ati fost buni de nimic,decat sa va improprietariti si sa va imbogatiti peste masura. Matematicianul Octav Onicescu spunea: Veti crea,veti avea,nu veti crea,nu veti avea; nu veti fi! Romanismul a disparut din romani. Cine a vandut pamantul,si-a vandut inima si sufletul, a pierdut Limba Romana!!! Ce Armata am avut noi de se mandreau toti romanii cu ea, acum traim din amintiri,cat inca vor mai fi in viata batranii, dupa aceea,totul o apa si un pamant ! Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i pomeneasca pe toti romanii care au cazut pe campurile de lupta, de la Burebista si pana mai antart!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *