Concurs inedit lansat de o biserică: cel mai bun la bătut toaca

preot andrei grigore smardanO biserică din judeţul Botoşani a lansat un concurs inedit ce face parte din activităţile destinate tinerilor. Preotul Andrei Grigore, de la Parohia Smârdan, a lansat acest concurs ce creşte în popularitate la fiecare ediţie. În această toamnă va avea loc a treia ediţie şi se aşteaptă la aproape 100 de participanţi.

Preotul a explicat că toaca este cel mai vechi instrument de percuţie, iar câştigătorul concursului va primi două ciocane uriaşe ce le va înmâna următorului câştigător al competiţiei.

like facebook„Concursul de bătut toaca este printre puţinele din judeţ. Participă copii din satul Smârdan, dar şi din împrejurimi. Parohia noastră este organizată administrativ în Protopopiatul Darabani şi astfel participă toţi din circumscripţie şi bineînţeles invitaţi din alte judeţe. Competiţia are loc pe data de 19 octombrie. Toaca este cel mai vechi instrument de percuţie din lume. Considerăm că bătutul acestei toace este un prilej pentru afirmarea copiilor. Scopul final este de ai aduna în jurul Bisericii şi de al avea în centrul nostru pe Hristos”, a declarat preotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *