Profesorul care a întreținut relații sexuale cu elevi rămâne în arest. Vezi ce au decis magistrații!

profesor lupu paul la instantaProfesorul acuzat că făcea sex cu patru dintre elevii săi rămâne după gratii, potrivit unei sentințe a magistraților Curții de Apel Suceava. Instanța suceveană a decis în cazul profesorului de la Școala de Cooperație, Paul Lupu, prelungirea arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18 august 2016 și până la data de 19 septembrie inclusiv.

like facebookCurtea de Apel Suceav a admis astăzi (nr. marti), contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani. (…) Admite propunea de prelungire a arestării preventive a inculpatului Lupu Paul formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani şi pe cale de consecinţă: În temeiul art. 234 şi urm. Cod procedură penală, prelungeşte durata arestării preventive a inculpatului Lupu Paul, arestat preventiv în Arestul I.P.J. Botoşani, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.08.2016 până la data de 16.09.2016 inclusiv”, se arată în sentință, care este defintivă.

Procurorii susţin că în perioada 2014- 2016, Paul Lupu, care era şi director al unui restaurant, ar fi abuzat de autoritatea şi influenţa pe care o avea asupra elevilor care se aflau în educarea sa la unitatea de învăţământ sus-menţionată, în repetate rânduri, a întreţinut acte sexuale cu cu mai mulţi tineri, inclusiv minori, de sex masculin, elevi ai instituţiei şcolare.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul a produs, deţinut şi stocat  materiale pornografice cu minori (foto/video) prin intermediul sisteme informatice sau mediilor de stocare a datelor  informatice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *