Zilele Nordului: Concerte și evenimente culturale în mai multe localități din județul Botoșani

ZNA treia ediție a festivalului Zilele Nordului aduce zeci de concerte, spectacole și evenimente culturale în zece localități din România, Basarabia și Bucovina de Nord. Evenimentele vor avea loc în perioada 25-28 august în Darabani, Mileanca, Ipotești, Agafton, Păltiniș, Pererîta, Liveni, Cernăuți, Horodiștea și Hilișeu.

„Așteptăm la festival 500 de turiști din România, Ucraina și Republica Moldova. Vin să se bucure alături de noi, de Nordul nostru și de întâlnirile surprinzătoare pe care le-am pregătit aici. Vizita lor și mobilizarea masivă a localnicilor aduc în fiecare an energii noi și fac din Nord tot mai mult din ceea ce ne dorim cu toții să fie”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Ce să nu ratezi la Zilele Nordului

like facebookCele mai importante momente ale festivalului sunt concertele Alternosfera și Omul cu Șobolani din Poiana Teioasa, tururile spectaculoase în Nord, zilele de evenimente de la Ipotești și Cernăuți și maratonul MTB Nordul Moldovei, la care participă 150 de cicliști din toată țara. Un alt highlight al festivalului îl reprezintă vernisajul proiectului fotojurnalistic Transit, semnat de norvegianul Espen Rasmussen.

Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Darabani, la Poiana Teioasa și la Conacul Balș, dar și în Cernăuți și Ipotești. Vor concerta trupele Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Kryptonite Sparks, Jazu, Blazzaj, Nightmarion, We Singing Colors, Danaga, The Wax Road, Ad Libitum și pianistul Bogdan Vaida.

În acest an festivalul propune pentru prima oară și activități sportive. Maratonul Nordul Moldovei, o cursă de ciclism întinsă pe 70 de kilometri în Lunca Prutului, adună peste 150 de cicliști din toată țara, iar comuna Mileanca este surprinzătoarea gazdă a unui turneu de tenis.

„Sportul, educația și cultura merg mână în mână și pot face, împreună, lucruri foarte bune pentru tinerii noștri. Ne-am propus și am reușit să aducem la festival activități sportive de anvergură, deopotrivă atractive pentru tinerii din zonă și pentru pasionații din toată țara, care au, în acest fel, motive în plus să vină în vizită în Nord”, aflăm de la Alexandru Teioșanu, vicepreședinte al Asociației Nord și coordonator al activităților sportive de la ZN.

Muzeul de Artă din Cernăuți va fi gazda unei expoziții de excepție: zeci de fotografii de mari dimensiuni spun poveștile refugiaților din întreaga lume în cadrul proiectului fotojurnalistic Transit, semnat de fotograful norvegian Espen Rasmussen. Expoziția a fost deschisă în 2013 la Centrul Nobel din Oslo, iar acum începe un itinerariu în nordul României.

În cadrul Tururilor Nordului participanții vor descoperi Codrii lui Eminescu, biserica ortodox-catolică de la Hilișeu, plaiurile natale ale lui Grigore Vieru, Lunca Prutului, Casa lui Enescu de la Liveni, precum și Cernăuțiul – Mica Vienă. Tururile sunt adevărate experiențe în viața Nordului, iar înscrierile se deschid în această săptămână pe site-ul www.zilelenordului.ro.

„E o bucurie să vedem cum tot mai mulți oameni se adună în jurul nostru. Pentru evenimentele din acest an lucrăm cu parteneri precum Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți și Memorialul Ipotești, dar și mai multe organizații locale. Salutăm, de asemenea, parteneriatul tot mai bun cu Primăria și Consiliul Local Darabani, cu Consiliul Județean Botoșani, dar și cu administrațiile locale din celelalte localități care găzduiesc în acest an Zilele Nordului”, spune Ștefan Teișanu, potrivit unui comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com