Voluntarii din Botoșani, locul II la Concursul național de prim ajutor

cort crucea rosie botosaniIn perioada 12-14 august , la Poiana Pinului, județul Buzau s-a desfasurat Competitia Nationala de prim ajutor, pentru grupele de prim ajutor din cadrul Detasamentelor de Interventii la Dezastre ale Crucii Rosii.

Au participat un numar de 14 echipe din intreaga tara (din judetele Maramures, Sibiu, Brasov, Mehedinti, Timis, Arad,  Ilfov, Dambovita, Ialomita, Tulcea, Braila, Iasi,  Botosani si Sectorul 1 Bucuresti,) cea mai numeroasa prezenta din ultimii ani .

like facebookDupa desfasurarea probei teoretice dar si a celor 7 practice ( acestea au vizat acordarea de prim ajutor in diferite situatii, accidente in care au rezultat victime multiple, precum si o proba de triaj cu 25 victime), echipajul Filialei Botosani a Crucii Rosii a obtinut locul II, la mica distanta  in urma Filialei Ilfov si inaintea filialei Sector 1 Bucuresti (locul III)  si Filialei Tulcea (mentiune). Juriul concursului a fost format din medici formatori si instructori ai Crucii Rosii Romane din intreaga tara.

Este pentru al doilea an consecutiv cand echipajul format din Visan Bogdan-liderul echipei, Bughi Ovidiu Gabriel, Tudose Alexandra , Chihaia George, Dumitras Simona, Dumitras Paul si Camelia Negrii se situeaza pe locul II  in aceasta Competitie de prim ajutor. De pregatirea echipei , care de trei ani ocupa locuri fruntase la competitiile de prim ajutor,  s-au ocupat dr. Alin Atudoroae – medic UPU Botosani si formator prim ajutor al Crucii Rosii Botosani si Botezatu Constantin – instructor PA al  Crucii Rosii Botosani

Organizarea competiţiei naţionale  a echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a SNCRR pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de baza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com