Președintele CJ vrea să se schimbe modalitatea de tarifare a apei către populație. Ce propune

robinet fara apa (1)Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, consideră că populația ar trebui să plătească tarife diferite la apa consumată din rețeaua publică. El spune că ar trebui stabilită o cotă de apă pe familie funcție de numărul de persoane și consum care să fie plătită cu un preț, iar apa care se consumă peste această cotă să fie tarifată la un preț mai mare. Macaleți susține că nu este normal ca botoșănenii să folosească apa din sistemul public pentru udatul legumelor, chiar dacă o plătesc.

like facebookMi se pare incorect să udăm zarzavatul cu apă de la rețea, foarte scumpă, tratată, pompată. În loc să o folosim pentru apă potabilă, noi o folosim la udatul zarzavaturilor. Astea putem să le udăm cu apă din iaz, puțuri. Nu mi se pare corect nici chiar dacă o plătești. Ar trebui făcută o reglementare și să se plătească apa după o cotă, funcție de numărul de persoane și un anumit consum la un tarif, iar ce depășește cota să fie mai scumpă. Consiliul de administrație poate să facă o asemenea regulă. Trebuie să luăm astfel de poziții, pentru că am vedem ce se întâmplă cu apa de doi ani de când e secetă”, a menționat Macaleți.

 

 

 

One thought on “Președintele CJ vrea să se schimbe modalitatea de tarifare a apei către populație. Ce propune

  1. Fara a spune ca fac economie pot spune ca pentru o persoana ar fi intre 4 si 5 mc de apa pe luna.Celor care au piscine si platesc la pausal ( 8mc/pers)cat le-ar fi pretul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *