Prima etapă de pregătire a voluntarilor la ISU s-a încheiat. Se pregătesc să participe la misiuni alături de pompieri

pompieri voluntari tabara pentru situatii de urgenta isu botosani (27)Voluntarii botoşăneni au finalizat prima etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”. În zilele de 6, 7, 13 si 14 august, au participat la cursurile introductive privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

like facebookÎn următoarea perioadă, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute, cu profesionalism, de către formatorii din cadrul inspectoratului, în aşa fel încât la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

După derularea etapelor obligatorii, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.

Derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com