VIDEO Mii de oameni au asistat la Parada portului popular și Festivalul fanfarelor

festivalul fanfarelor -parada portului popular din botosaniMii de botoșăneni au asistat, duminică, la Parada portului popular și la Festivalul fanvarelor, care a avut loc în municipiul Botoșani.

Oamenii au însoțit ansamblurile populare pe tot parcursul paradei prin Botoșani, desfășurată pe traseul Piața Revoluției- Cuza Vodă- Nicolae Iorga- Calea Națională- Direcția Muncii- Cuza Vodă- Piața Revoluției.

like facebookLa eveniment au luat parte ansambluri din Botoșani, dar și din Argeș, Cluj, Constanța, Suceava, Vaslui sau Republica Moldova.

festivalul fanfarelor -parada portului popular din botosaniFestivalul internațional a cântecului, jocului și portului popular de la Botoșani se află la a 11-a ediție, el fiind organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Mulțumim lui Dumnezeu că tinerii vor să cunoască tradițiile populare și chiar sunt atrași de port și vor să danseze, părând atrași de tradițiile populare”, a declarat directorul Centrului, Cornelia Ciobanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *