FOTO Focuri de armă la frontieră. Tineri fugăriţi cu gloanţe de poliţişti

tigari de contrabanda- politia de frontiera botosaniPoliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost nevoiţi să folosească, miercuri seară, armamentul din dotare, pentru oprirea unui grup de contrabandişti care intenţiona să introducă în România aproximativ 15.000 pachete țigări de contrabandă.

Pe timpul efectuării unei misiuni specifice în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au observat în apropierea liniei de frontieră mai multe persoane care se deplasau de pe teritoriul ucrainean pe teritoriul României, transportând mai multe colete voluminoase.

like facebookÎn momentul în care au observat echipajul Poliţiei de Frontieră, persoanele au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile verbale, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederile legale în vigoare.

tigari de contrabanda - politia de frontiera botosaniAstfel a fost reţinută o persoană de sex masculin, iar în urma cercetării terenului, cu sprijinul cainelui de intervenţie NAX, au fost o descoperite 8 colete învelite în folie de culoare neagră, la aproximativ 100 metri de la linia de frontieră către interior.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana este cetățeanul român Bogdan P., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.980 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare totala de 134.655  lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de  “introducerea în sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal” și ”trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *