Un tânăr din Botoșani îi calcă pe urmele lui Emil Racoviță

dorin mirel popescuUn tânăr din Botoşani calcă pe urmele lui Emil Racoviţă. În 2004, în ultimul an de liceu, a câştigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie. Patru ani mai târziu a terminat şef de promoţie facultatea de Biologie de la Universitatea Babeş Bolyai. Tot acolo a terminat şi masterul şi tot şef de promoţie, iar recent, a trecut cu felicitări examenul de susţinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia, informează Antena 3.

like facebookS-a remarcat între cercetătorii din întreaga lume după ce a studiat nişte bacterii din apa menajeră care produc energie electrică şi a constatat că acestea ar fi o soluţie alternativă de energie. Vorbim de Dorin Mirel Popescu.

S-a nascut în Botosani, a absolvit colegiul Mihai Eminescu in 2004, in acelasi an a cistigat locul doi pe ţară la Olimpiada de Biologie.

Patru ani mai târziu a terminat şef de promotie facultatea de biologie de la universitatea Babes Bolyai. Tot acolo a terminat si masterul si tot sef de promotie. Acum citeva saptamini a trecut cu felicitari examenul de sustinere a tezei de doctorat la Institutul de Biologie din Newcastle din Anglia.

Din 15 august va lucra ca cercetator stiintific la acelasi institut englez.

Sursa: Antena 3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *