Tabara de jurnalism dedicata lui Eminescu, la Ipotesti

afis tabara de jurnalism“Eminescu este, în opinia lui Traian Apetrei, cel mai complet jurnalist al epocii sale, vasta sa cultură și cunoștințele din cele mai diverse domenii permițându-i să se exprime convingător și ferm în articolele sale,  indiferent că acestea priveau cultura, politica, viața economică sau cea socială, scrie Gheorghe Median în prefața cărții  “Un gazetar prin locuri eminesciene – Interviuri cu Traian Apetrei” a autoarei Elena Condrei.

Puțini dintre copiii de azi cunosc calitatea importantă de jurnalist a poetului național, considerat nepereche sau Luceafăr al poeziei românești, motiv pentru care Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri asta își propune, de a promova mai intens și această latură deosebit de importantă a creatorului Mihai Eminescu.

Traian Apetrei, jurnalist și director al teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, va  fi cel care, în deschiderea taberei, va susține conferința intitulată chiar așa: “Eminescu, gazetarul”. Conferința, care va preceda activitățile organizate în cadrul taberei amintite, este adresată în mod deosebit membrilor cercului de jurnalism “Micii reporteri”  în cadrul căruia se realizează lunar ziarul Buzz, o publicație scrisă de copii și adolescenți, dar și tuturor celor interesați de subiectul discutat.

Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri”, organizată de Asociația Buzzmedia și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii “Mihai Eminescu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani, își propune, așadar, dincolo de promovarea calității de jurnalist a poetului Mihai Eminescu, și dezvoltarea aptitudinilor jurnalistice ale participanților prin activități specifice.

Pe tot parcursul celor  4 zile  (11-14 august)  vor avea loc traininguri de pregătire în profesia de jurnalism, atât în presa scrisă, cât și în radio și televiziune. Astfel, participanții se vor iniția în realizarea unui reportaj tv sau radio, vor învața să folosească o cameră de luat de vederi, vor lua lecții de dicție, vor deprinde tehnici de realizare a unui interviu și de reducere a tracului, vor învăța arta vorbitului în public etc.

Trainingurile vor fi susținute de oameni de specialitate din  radio, televiziune sau presă scrisă cum ar fi Larisa Avram (producător TVR), Camelia Banța (jurnalist Radio România Actualități), Claudia Nicolau (actriță și realizator TVR2), Dumitru Brehuescu (Somax tv), Radu Căjvăneanu (Europe Direct Botoșani).

Tabăra de jurnalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *