Minor trimis de fratele mai mare să câștige bani

politist-localTot mai mulți copii sunt exploatați de părinți pentru cerșit sau sunt puși la diferite munci. Un copil de nouă ani, din localitatea Sulița, a fost depistat, marți, de un echipaj al Poliţiei Locale Botoşani, aflat în misiune de patrulare, cum vindea miez de nucă lângă gardul Spitalului Județean.

like facebookMinorul, P. Petru, le-a spus polițiștilor locali că se află  acolo să câștige un ban la îndemnul fratelui său mai mare.

A fost identificat fratele mai mare, aflat cu treaba în piaţa mare a municipiului care a fost avertizat potrivit  prevederilor art.2 pct. 32 din Legea 61/1991 pentru îndemnul sub orice formă al minorilor la săvârşirea de contravenţii. În ultima perioadă se constată tot mai mult folosirea minorilor în diferite activităţi, munci şi la cerşit, fiind bine ştiut ca faptul că minorii nu pot fi sancţionaţi. Buna colaborare dintre DGASPC şi Poliţia Locală a reuşit să stopeze acest fenomen, dar din mediul rural şi chiar din alte judeţe continuă să sosească persoane care nu înţeleg pericolul la care sunt supuşi copii”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *