Cadrul didactic care a luat nota 10 la titularizare nu şi-a găsit post. Câţi profesori cu note peste 7 au primit catedre

sedinta publica titularizareA fost singurul profesor din Botoşani care a luat nota 10 la titularizare, însă nu şi-a găsit post, luni, în şedinţa publică. Este vorba de un cadru didactic care a vrut să se titularizeze pe un post de biologie cu nota obţinută la concursul naţional din acest an, însă în învăţământul botoşănean nu a existat niciun post titularizabil la această disciplină.

like facebookDin păcate, nu avem niciun post titularizabil la disciplina biologie, pe o perioadă de patru ani. Candidatul se va prezenta la etapa următoare şi va lua catedră pe un an-doi”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector general adjunct al IŞJ.

Luni a avut loc repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care au obţinut peste 7 la titularizare. Au fost 105 posturi titularizabile şi 166 de candidaţi. După repartizare au mai rămas vacante 42 de posturi vacante pe o perioadă de patru ani, doar 63 dintre candidaţii cu note peste 7 reuşind să îşi ia catedre.

Avem discipline deficitare cum ar fi biologia, geografia, unde avem mulţi candidaţi care au obţinut titularizabile, dar din păcate nu avem post vacant pe patru ani”, a adăugat Hârtie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *