Ministerul Educației a decis. Ce se întâmplă cu fiul primarului, care și-a falsificat lucrările la Evaluare

elevi-examen-300x188Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a primit sesizarea Direcției Naționale Anticorupție care confirmă ca niciuna dintre cele două lucrări de la Evaluarea Națională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparțin, tezele fiind falsificate.

Ștefan Lungu primește nota 1 pentru fiecare lucrare și va fi redistribuit în funcție de noua medie.

Am primit sesizarea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava care au confirmat faptul ca niciuna dintre cele doua lucrari de la Evaluarea Nationala ale fiului primarului din Salcea nu-i apartin adolescentului. In acest context, lucrarile vor fi notate cu 1. Elevul va fi redistribuit in clasa a IX-a in functie de media rezultata dupa notarea cu 1 a lucrarilor de la Limba romana si de la matematica”, a explicat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

Inițial existau suspiciuni doar asupra lucrării de limba română a băiatului, notată cu 10, dar DNA a constatat că nici lucrarea de la matematică, unde a luat 8,25, nu-i aparține băiatului.

like-facebookȘtefan Lungu a susținut Evaluarea Națională la centrul de examen Școala Gimnazială „Aurel Stanciu” Salcea, iar tezele au fost corectate de profesori din Botoșani. Existau suspiciuni că nereguli ar fi fost la Botoșani, acolo unde au fost corectate lucrările, dar potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Botoșani, tocmai unul dintre profesorii corectori a anunțat că există o problemă cu lucrările elevului respectiv.

„Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani a sesizat suspiciunea de fraudă atât Comisiei Naționale cât și organelor competente”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ Botoșani.

Ștefan Lungu a intrat cu media 8,83 la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la secția Științe Sociale. Media pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com