Fabrică de procesare legume şi fructe intrată în vizorul DNA. Prejudiciul ajunge la 500.000 de euro

bani multiProcurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a trei oameni de afaceri şi o societate după ce au încercat fraudarea fondurilor europene. Mihai Ailenei, administrator al SC Sabirob SRL a încheiat un contract de finanţare cu Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru construirea unei Fabrici de procesare legume şi fructe în comuna Băluşeni. Proiectul era în valoare de 1.934.351 de euro.

Inculpatul ajutat de alţi doi complici, Bîrsanu Cătălin, Varzari Mihai a depus la finanţator documente incomplete sau false prin care a obţinut ilegal fonduri nerambursabile de 500.000 de euro. Procurorii au sechestrat bunurile celor trei şi ale firmei şi i-au trimis în judecată la Tribunalul Suceava. Mihai Ailenei, administrator al SC Sabirob SRL, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

like facebookDumitru Ștefan, Mihai Varzari și Cătălin Bîrsanu, administratori ai unor societăți comerciale sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. SC SABIROB SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *