Mai mulți studenți, manageri și ingineri se pregătesc să participe la misiuni alături de pompierii botoșăneni

vor sa devina pompieri isu botosani24 de botoşăneni se pregătesc să participe la misiuni alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în cadrul proiectului naţional “Salvator din pasiune”.

Astfel, sâmbătă şi duminică, la sediul I.S.U. Botoşani se vor desfăşura cursurile introductive privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
like facebook
În următoarea perioadă, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute, cu profesionalism, de către formatorii din cadrul inspectoratului, în aşa fel încât la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

Cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, voluntarii botoşăneni provin din toate categoriile socio-profesionale (elevi, studenţi, ingineri, grefieri, asistenţi, manageri, programatori etc.), fapt ce confirmă interesul pe care opinia publică îl acordă pregătirii şi intervenţei în domeniul situaţilor de urgenţă.

Derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *